Přejít na obsah

Rekordní automobilové TECHNOhrátky v Ústí nad Orlicí

TECHNOhrátky Pardubického kraje, které zavítaly do Střední školy automobilní v Ústí nad Orlicí, měly tentokrát rekordní účast. Za zvukem burácejících motorů, příchutí spáleného benzínu, bleskurychlými modely závodních aut či nejmodernější diagnostickou a opravárenskou technikou se tentokrát vydalo 180 žáků z deseti základních škol z celého regionu. O deset školáků se tak zvýšila dosavadní nejvyšší účast ze SOŠ a SOU Polička z letošního jara.

Mimořádný zájem vyvolal i speciální opatření. Počet pracovišť, na nichž žáci absolvovali dopolední manuální činnosti, se z obvyklých šesti zvýšil na osm.

Automobilní škola se představila všem aktérům TECHNOhrátek skutečně v plném lesku. Dokonale vyšlo i počasí, takže veškeré venkovní aktivity probíhaly za příjemného slunečního svitu. Vedení školy tentokrát připravilo netypickou, o to však zábavnější prezentaci. Na jednotlivých stanovištích se totiž nepředstavovaly klasické obory, ale vybrané činnosti související s jejich obsahem. Leccos už prozradily jejich názvy: Jak to jedeš, Kam to jedeš, Svítí, nesvítí, Všechny barvy duhy nebo Pit stop.

Po jízdě na trenažeru následovalo poznávání kapalin nebo třídění částí automobilu, ekologická likvidace odpadu zdoláním fyzicky náročné „opičí“ dráhy a také zapojování elektrických obvodů. V dílnách školy v Hylvátech byly připraveny minikáry, ukázky lakování, výměna kol a další disciplíny.

V soutěži manuálních činností zvítězili zástupci Základní školy Resslova z Hlinska, ve vědomostním kvízu naopak vyhráli žáci Základní školy Dolní Čermná. Odměnou jim byly tradiční ovocné dorty.

IMG6497
IMG6499
IMG6508
IMG6518
IMG6519
IMG6523
IMG6526
IMG6530
IMG6534
IMG6539

news list