Přejít na obsah

SENIOR DOPRAVA ZÍSKALA NOVÝ VŮZ

Nadcházející vánoční svátky přinesly dárek také občanům našeho města v podobě nového vozidla pro službu Senior doprava Českého červeného kříže. Slavností předání vozidla za přítomnosti vedení města Ústí nad Orlicí, zástupců Nadace Konta Bariéry a lékárny Dr. Max se uskutečnilo na Mírovém náměstí pod vánočním stromem. 

Osobní automobil byl získán díky Nadaci Konta Bariéry a klientům lékáren Dr. Max, kteří věnovali tři velkoprostorové vozy, které budou sloužit seniorům a handicapovaným. Zbrusu nové "Taxíky Maxíky" si 12. prosince v pražských Sovových mlýnech slavnostně převzali zástupci tří měst, Ústí nad Orlicí, Prahy 5 a Kutné Hory. Služby Taxík Maxík jsou poskytovány cestujícím za výhodné ceny a ulehčují jim tak život v situacích, které by kvůli věku nebo zdravotnímu omezení těžko zvládali.

Naše město se stalo jedno z pěti měst, kde bude jezdit automobilem s nápisem TAXÍK MAXÍK. Službu bude provozovat Oblastní spolek ČČK Ústí nad Orlicí, který provozuje dopravu pro seniory a osoby zdravotně oslabené od roku 2005.

"Jsem rád, že v našem městě již tak dlouho funguje doprava pro seniory a osoby zdravotně oslabené. Pro město Ústí nad Orlicí to byla výzva, příležitost se do projektu zapojit a pomoc tak obnovit vozový park Oblastního spolku ČČK k zajištění služby pod názvem Senior doprava" řekl při předávání klíčů od nového vozu starosta města Petr Hájek.

 Senior doprava ČČK má v současné době přes 500 klientů a uskutečnila v letošním roce přes 10 000 jízd. Nejčastěji jezdí klienti k lékaři, na nákupy, ale i za přáteli. Službu nabízí Oblastní spolek ČČK i ve městě Česká Třebová, Lanškroun a Vysoké Mýto.

Možnost objednání služby na tel.774 412 117

Bližší informace o službě na www.cckuo.cz

IMG2536
IMG2533
IMG2543
IMG2541
IMG2545
IMG2556
IMG2548
IMG2566
IMG2574
IMG2578