Přejít na obsah

LETOŠNÍ "KOCIÁNKA" ZNÁ LAUREÁTA

59. ročník Kocianovy houslové soutěže, která se v našem městě konala o uplynulém týdnu, zná již vítěze všech kategorií.

V sobotu dopoledne se na radnici konalo tradiční přijetí vítězů a zahraničních účastníků starostou města. Starosta Petr Hájek zde pozdravil všechny soutěžící a poděkoval všem organizátorům soutěže, porotě a patronu soutěže Pavlu Šporclovi.

Sobotní odpoledne patřilo v Roškotově divadle slavnostnímu vyhlašování vítězů soutěže spojenému se závěrečným koncertem. Na samotném začátku vystoupil dětský orchestr, který vznikl ze soutěžících v průběhu soutěže. Sólistou orchestru byl patron soutěže Pavel Šporcl. Orchestr nacvičil Čtvero ročních období , Jaro a Zimu od Antonia Vivaldiho.

Poté již následovalo vyhlašování vítězů jednotlivých kategorií spojený s vystoupením těch nejlepších soutěžících. Letos se Kocianovy houslové soutěže zúčastnil doposud nejmladší soutěžící v historii. Byla jí Vasilisa Sokolova (Rusko), které bylo teprve 5,5 roku a hře na housle se věnuje již od 2 let.

Na samotný závěr byl vyhlášen absolutní vítěz 59. ročníku Kocianovy houslové soutěže. Laureátkou soutěže se stala vítězka 4. kategorie Mariotti Lucilla Rose z Itálie.

Kompletní záznam z vyhlašování a závěrečného koncertu naleznete ZDE: https://youtu.be/3fcaCUSXm-U

Více informací o soutěži naleznete ZDE: http://www.kocianovo-usti.com/houslova-soutez.html

IMG5450
IMG5453
IMG5456
IMG5464
IMG5469
IMG5476
IMG5478
IMG5485
IMG5488
IMG5490