Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí
Znak města Ústní nad Orlicí
Návrh usnesení
7. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí
konaného dne 11.9.2023

FIN/2 - Dotace na spolufinancování rekonstrukce kuželny
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

žádost čj. MUUO/69827/2023/OKT ze dne 25.08.2023 zapsaného spolku TJ Jiskra Hylváty, z.s., Za Vodou 47, Hylváty, Ústí nad Orlicí, IČ: 44470011 o spolufinancování rekonstrukce kuželny pro kuželkářský klub TJ Jiskra Hylváty, z.s.

II. Zastupitelstvo města schvaluje

na základě předložené žádosti TJ Jiskra Hylváty, z.s. zahrnutí závazného ukazatele s názvem Investiční dotace na rekonstrukci kuželny ve výši 30 % skutečných uznatelných nákladů, max. však 5.171.820 Kč včetně DPH do rozpočtu města roku 2024. Žádosti o poskytnutí dotace bude vyhověno pouze za podmínky, že žadatel doloží rozhodnutí Národní sportovní agentury, Harfa office, Českomoravská 2420/15,190 00 Praha 9, IČO 07460121 o poskytnutí dotace na projekt Rekonstrukce kuželny v Ústí nad Orlicí - Hylváty ve výši 70 % celkových uznatelných nákladů projektu.

III. Zastupitelstvo města ukládá

1. Ing. Petře Brejšové
1.1.

vedoucí finančního odboru, zařadit předmětnou dotaci do rozpočtu města na rok 2024.

Termín: 8.12.2023

Předkladatel:Ing. Petra Brejšová
Zpracovatel:Ing. Petra Brejšová, finanční odbor
Materiál projednán:v Radě města Ústí nad Orlicí dne 04.09.2023 a
ve finančním výboru zastupitelstva města.
Vyjádření:

Rada města doporučila zastupitelstvu města navržené usnesení schválit.

Finanční výbor nedoporučil zastupitelstvu města navržené usnesení schválit.

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Navržené usnesení finanční odbor předkládá na základě úkolu uloženého starostou města a vychází z žádosti, kterou městu doručil spolek TTJ Jiskra Hylváty, z.s.

Žádost je přiložena v příloze a v textu je uvedeno, z jakého důvodu by měla být dotace poskytnuta. Chystané stavební úpravy jsou popsány také v přiloženém stavebním povolení.

V případě, že zastupitelstvo města navržené usnesení přijme, použije ho spolek jako přílohu k žádosti o poskytnutí dotace z prostředků Národní sportovní agentury.

 

V návrhu rozpočtu ORJ 007 Finanční odbor pro rok 2024 pak bude zařazen nový závazný ukazatel s názvem Investiční dotace na rekonstrukci kuželny a spolu s rozpočtem bude zastupitelstvu předložena ke schválení i smlouva o poskytnutí investiční dotace. K předložení dotační smlouvy ke schválení zastupitelstvem společně s rozpočtem však dojde pouze za podmínky, že spolek získá podporu Národní sportovní agentury. V případě, že podpora Národní sportovní agentury nebude doložena do okamžiku schválení rozpočtu, bude návrh dotační smlouvy předložen zastupitelstvu až v okamžiku, kdy bude podpora Národní sportovní agenturou městu doložena.

Materiál obsahuje: Příloha - 1 - Žádost o dotaci (Veřejná)
Příloha - 2 - Stavební povolení kuželna.pdf (Veřejná)
Přizváni: