Přejít na obsah

OKRAJOVÉ ČÁSTI MAJÍ NOVÉ OSADNÍ VÝBORY

Ke konci roku 2022 se konaly v okrajových částech města veřejné schůze, na kterých byli zvoleni předsedové a členové osadních výborů pro části města Černovír, Oldřichovice, Tichá Orlice a Václavov, pro Hylváty a Duklu, pro Kerhartice a pro Knapovec, Dolní a Horní Houžovec. „Účast na některých veřejných schůzích byla hojná. U všech čtyřech osadních výborů byl zvolen maximální počet členů, který byl stanoven na sedm. Tam, kde bylo více kandidátů, rozhodla tajná volba, aby nedošlo k narušení sousedských vztahů,“ dodal místostarosta města Jiří Preclík. Složení osadních výborů schválilo zastupitelstvo města.

Podněty nebo připomínky lze posílat předsedům jednotlivých osadních výborů:

  • pro část města Knapovec, Dolní a Horní Houžovec: Ing. Zdeněk Bílý - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • pro část města Hylváty a Dukla: Mgr. Petr Lipenský - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • pro část města Kerhartice: Ing. Martin Brodský - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • pro část města Černovír, Oldřichovice, Tichá Orlice, Václavov: Zuzana Mačátová - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Osadní výbory jsou například oprávněny předkládat návrhy týkající se rozvoje okrajových částí města, vyjadřují se k návrhům předkládaným zastupitelstvu a radě města nebo k připomínkám a podnětům občanů. Zápisy z jednání lze najít na webových stránkách města.