Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí
Znak města Ústní nad Orlicí
Návrh usnesení
8. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí
konaného dne 11.12.2023

SÚ/10 - Návrh na pořízení změny Územního plánu Ústí nad Orlicí - Dolní Houžovec
I. Zastupitelstvo města schvaluje

pořízení změny Územního plánu Ústí nad Orlicí na pozemku p.p.č. 135/2 v katastrálním území Dolní Houžovec v obci Ústí nad Orlicí spočívající ve změně funkčního využití z území NS – plochy smíšené nezastavěného území do území BV - bydlení v rodinných domech - venkovské. Změna bude pořízena zkráceným postupem podle § 55a a § 55b zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.

II. Zastupitelstvo města ukládá

1. Petru Marčíkovi
1.1.

vedoucímu stavebního úřadu, písemně informovat navrhovatele změny územního plánu o rozhodnutí zastupitelstva města.

Termín: 10.1.2024

Předkladatel:Petr Marčík
Zpracovatel:Lukáš Franz, Město Ústí nad Orlicí
Materiál projednán:v Radě města Ústí nad Orlicí
Vyjádření:

Rada města projednala dne 04.12.2023, usnesení nevzniklo

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Stavební úřad předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh na pořízení změny Územního plánu Ústí nad Orlicí na pozemku p.p.č. 135/2 v katastrálním území Dolní Houžovec v obci Ústí nad Orlicí o výměře 2032 m2 spočívající ve změně funkčního využití z území NS – plochy smíšené nezastavěného území do území BV - bydlení v rodinných domech - venkovské za účelem výstavby rodinného domu. Pozemek je ve vlastnictví navrhovatele změny ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ .

 

Vyjádření autorky územního plánu Ing. arch. Vlasty Poláčkové:

Pozemek je na k jihu orientovaném svahu nad údolím potoka. V KN je uveden druh pozemku trvalý travní porost, třída ochrany zemědělské půdy je 5. Problémem je nevyhovující přístup k pozemku po pouhé polní cestě, kterou by bylo třeba upravit, aby splňovala parametry místní komunikace. Pokud by došlo k upravení přístupu a přivedení sítí k pozemkům, bylo by možné využít tuto infrastrukturu i pro obsluhu pozemku p.č. 135/4, p.č.122 a p.č.131 k.ú. Dolní Houžovec. Změna je možná.

 

Předmětný návrh byl dále projednán dne 24.11.2023 v Komisi pro urbanismus, architekturu, životní prostředí a regeneraci městské památkové zóny. Doporučení komise nevzniklo (pro doporučení schválit návrh nehlasoval žádný člen komise, 2 byli proti a 7 se zdrželo, pro přijetí usnesení je potřeba 8 hlasů).

Materiál obsahuje: Příloha - Výřez platného územního plánu + ortofotomapa (Veřejná)
Přizváni: