Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí
Znak města Ústní nad Orlicí
Návrh usnesení
8. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí
konaného dne 11.12.2023

STA/1 - Informace o neschválení smlouvy o podmínkách provozování pošty Partner+
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

informaci o neschválení smlouvy o podmínkách provozování pošty Partner+ mezi Městem Ústí nad Orlicí, jako provozovatelem a Českou poštou, jako poskytovatelem. Důvodem neschválení bylo prokázání dostatečné kapacity poskytovaných služeb ze strany České pošty na provozovně Ústí nad Orlicí 1, dle přílohy k usnesení ZM.


Předkladatel:Petr Hájek
Zpracovatel:Petr Hájek, Město Ústí nad Orlicí
Materiál projednán:v Radě města Ústí nad Orlicí
Vyjádření:

Rada města neschválila předloženou smlouvu

viz usnesení č. 826/33/RM/2023 ze dne 23.10.2023

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Zastupitelstvu města je předložena informace o neschválení smlouvy o podmínkách provozování pošty Parter+.

 

Rada města na své schůzi dne 23.10.2023 projednala návrh předložené smlouvy o podmínkách provozování pošty Parter+. Česká pošta podmiňovala uzavření smlouvy nejpozději do 31.10.2023, a to s ohledem na skutečnost ukončení nájemní smlouvy v prostoru nákupního centra Nová Louže. Rada města se danou problematikou zabývala opakovaně a po diskusi neschválila předložený návrh smlouvy. Důvodem neschválení bylo prokázání dostatečné kapacity poskytovaných služeb ze strany České pošty na provozovně Ústí nad Orlicí 1 - viz příloha č. 1.

 

Prokázání bylo předloženo manažerem interní sítě Morava Sever Ing. Pavlem Smyčkem při osobním jednání se starostou města dne 17.10.2023. Dalším důvodem jsou nezbytné roční mandatorní výdaje města související s provozem pošty Partner+ ve výši cca 1.500.000 Kč.

 

Dle sdělení Ing Smyčky je Česká pošta připravena vyjednat podmínky s vlastníkem budovy bývalého Telecomu a přemístit provozovnu Ústí nad Orlicí 1 zpět do centra města. Realizace tohoto záměru by měla být dokončena nejpozději do 31.12.2024.      

 

Podrobné podklady k dané problematice byly radě předloženy formou informace starosty na 29. schůzi RM dne 25.9.2023. Tato informace včetně návrhu smlouvy je opětovně uvedena v samostatné příloze č. 2. 

Materiál obsahuje: Příloha - 1 - Prokázání kapacity České pošty (Veřejná)
Přizváni: