Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí
Znak města Ústní nad Orlicí
Návrh usnesení
10. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí
konaného dne 22.4.2024

ORM/2 - Informace o průběhu plnění investiční akce "Výměna oken na přístavbě a spojovacím krčku ZŠ Komenského čp. 11"
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

informaci vedoucí odboru rozvoje města o průběhu plnění investiční akce "Výměna oken na přístavbě a spojovacím krčku ZŠ Komenského čp. 11", dle důvodové zprávy a přílohy k usnesení. 

 

II. Zastupitelstvo města ukládá

1. Ing. arch. Evě Holáskové
1.1.

vedoucí odboru města, zajistit předložení dohody na smírné vyřízení sporu, dle bodu I. tohoto usnesení.

Termín: 17.6.2024

Předkladatel:Ing. arch. Eva Holásková
Zpracovatel:Ing. arch. Eva Holásková, odbor rozvoje města
Materiál projednán:v Radě města Ústí nad Orlicí
Vyjádření:

Rada města vzala informaci dne 15.4.2024 na vědomí a souhlasí s navrženým postupem

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Zpráva o průběhu plnění investiční akce "Výměna oken na přístavbě a spojovacím krčku ZŠ Komenského čp. 11" navazuje na informaci poskytnutou zastupitelstvu města dne 11.12.2023.  

 

Odbor rozvoje města předkládá zastupitelstvu aktuální informaci ohledně neuzavřené fakturace a vyčíslení penále zhotoviteli výše uvedené akce společnosti OPENBLU s.r.o.

 

Rekapitulace aktuální situace:

  • Na opakovanou výzvu právního zástupce města ze dne 21.3.2024 (viz příloha č.1) obdrželo město od právního zástupce firmy OPENBLU s.r.o. dne 8.4.2024 (viz příloha č.2) nový návrh na smírné vyřízení sporu o vyúčtování smluvní pokuty.
  • Na základě konzultace s právním zástupcem města, se rada města domnívá, že po zvážení známých okolností (např. neznáme současnou ekonomickou situaci firmy apod.) je tento návrh ze strany města akceptovatelný.
  • Poskytovatel dotace požaduje oboustranný zápočet, tedy dohodu o narovnání. Jednostranný zápočet ze strany města není akceptován a může mít dopad na krácení dotace.
  • Dohoda smluvních stran je logicky kompromisem, který ovšem městu Ústí nad Orlicí zajistí úhradu penále ve výši 1.613.590 Kč, což je 70 % z původně stanovené výše penále.
  • Zároveň bude město mít možnost faktického ukončení díla a vyúčtování nákladů vůči poskytovateli dotace. Díky těmto úkonům bude městu umožněno požádat o uvolnění schválených dotačních prostředků.

 

Odbor rozvoje města předložení zastupitelstvu města dohodu na smírné vyřízení sporu o vyúčtování smluvní pokuty v nejkratším možném termínu, nejpozději do 17.6.2024.

Materiál obsahuje: Příloha - 1 - Výzva města na smírné vyřízení sporu (Veřejná)
Příloha - 2 - Odpověď zástupce firmy OPENBLU s.r.o. (Veřejná)
Přizváni: