Přejít na obsah

ČAPKÁRNA SLAVILA A OTEVŘELA VEŘEJNOU DÍLNU

Základní škola Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí v letošním roce slaví 40 let od otevření. Při této příležitosti se v pátek 1. a sobotu 2. září konaly ve škole velké oslavy. Akci zahájilo symbolicky 1. září v 8 hodin před vchodem školy vystoupení pionýrů, stejně jako před 40 lety. Soubor, který zazpíval několik dobových písní, tvořili učitelé školy. Poté se již naplno rozjel dvoudenní program složený z celkem 40 aktivit po celé škole. Na návštěvníky školy čekaly vyzdobené třídy,dobové materiály, fotografie a filmy, hudební a divadelní vystoupení, tvořivé dílny, taneční půlmaraton, kavárna naslepo a řada dalších aktivit.

Součástí oslav bylo také otevřené zbrusu nové Veřejné technické dílny. Slavnostního přestřižení pásky se ujal starosta města Petr Hájek společně s ředitelem školy Martine Faltou a bývalou ředitelkou Janou Langerovou. Nová technická dílna vznikla celkovým nákladem 450 tisíc korun z nichž 100 tisíc poskytla společnost Škoda Auto. Dílna je plně technicky vybavena včetně fréz, formátovací pily, hoblovky, olepovačky, pneumatického a akumulátorového nářadí. Dílna bude přístupná veřejnosti prozatím každou středu v odpoledních hodinách za symbolických 50 Kč pro dospělé, děti s doprovodem zdarma. Využít ji tak mohou kutilové bez dílny nejen z celého sídliště, ale z celého města.

Páteční část programu poznamenalo deštivé počasí. I přesto se po oba dva dny ve škole vystřídalo mnoho budoucích, současných, ale i minulých žáků. Uskutečnilo se také setkání bývalých zaměstnanců a vedení města s ředitelem.

Celé oslavy zakončila, před sobotní půl nocí, ohňová show.

IMG9885
IMG9881
IMG99061
IMG9920
IMG9908
IMG9889
IMG98951
IMG9990
IMG99951
IMG00121