Přejít na obsah Přejít na navigaci

PREVENTIVNÍ HRA NA MOBIL - OLDOVI UŽ NENÍ OUZKO

Máte rádi hry? Máte rádi stopované? Rádi se dozvíte něco nového?

Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, pak jste tu správně!

oldovi uz neni ouzko

Město Ústí nad Orlicí prostřednictvím Komise prevence kriminality si pro vás připravila jedinečnou interaktivní hru s aplikací Actionboud. Hra nese název „Oldovi už není OUzko aneb prevence a pomoc v Ústí nad Orlicí“. V této hře se seznámíte s Oldou, jeho rodinou a jeho životním příběhem. Zjistíte, kam se v případě potřeby obrátit o pomoc, kde vás podpoří a proč je důležitá prevence. V průběhu hry budete plnit zajímavé úkoly a prozkoumávat Ústí nad Orlicí.

Budeme rádi, když se díky této hře dozvíte něco nového, zajímavého a budete vědět, kde vám mohou pomoci. Přejeme vám, abyste si hru užili.

TIPY a TRIKY ke hře:

  1. Stáhněte si aplikaci Actionbound (Google Play, App Store) do telefonu nebo tabletu.
  2. Otevřete aplikaci a naskenujte QR kód s naší hrou (k tomu je potřeba být připojený k internetu).
  3. Doporučujeme si hru stáhnout „DOWNLOAD BOUND“, aby vám šla hra i bez připojení k internetu! Ke hře samotné, již připojení k internetu prakticky nepotřebujete. Důležité je mít zapnutou funkci GPS!
  4. Po spuštění hry napište své jméno či přezdívku. Musíte souhlasit s podmínkami aplikace (ty si případně přečtěte) a zaškrtněte „SOUHLASÍM“.
  5. Stiskněte „ZAČÍNÁME!“ a řiďte se instrukcemi aplikace, která vám řekne, kam máte jít nebo, co udělat apod.
  6. Připravte se, že při hře budete muset chodit. Celá trasa hry měří asi 6,5 km a tvoří jakýsi okruh. Během své cesty budete muset navštívit 11 míst a na nich splnit dané úkoly.
  7. Začít hru můžete kdykoliv a kdekoliv. Pořadí míst, které navštívíte je libovolné, ale jednotlivá místa na sebe navazují. Doporučeným místem startu je Mírové náměstí v Ústí nad Orlicí.
  8. Průběh hry, dosažené skóre a další možnosti aplikace naleznete v „MOŽNOSTECH“ (tři čárky vpravo nahoře).
  9. K jednotlivým místům a úkolům vás zavede aplikace pomocí šipky kompasu a ukazatele vzdálenosti. Úkoly a vzkazy aplikace odhalí, až dojdete k hledanému bodu (tolerance je 20 m). Pro snazší orientaci je v aplikaci k dispozici i „MAPA“, kde snadno zjistíte, kam vás šipka vede a kde je hledaný bod.
  10. Je pro vás hra příliš dlouhá? Nevadí. Hru můžete kdykoliv přerušit použitím „PAUSE BOUND“. Až budete mít chuť nebo čas, můžete se ke hře vrátit tam, kde jste skončili.
  11. Nedaří se vám některé místo najít? Nebo nemůžete splnit nějaký úkol? Nevadí. Některé úkoly můžete přeskočit nebo se klikem „ZPĚT (šipka vlevo nahoře)“ vrátit k výběru jiného místa a jiných úkolů.
  12. Nejste spokojeni se svým výsledkem? Klidně si hru zahrajte ještě jednou!