Přejít na obsah Přejít na navigaci

VYBRANÉ INFORMACE ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA

Vybrané informace ze zasedání rady města dne 15. 4. 2024
 
  • Schválila dohodu o spolupráci s polským partnerem Gminou Bystřicí Kladskou, která umožní podání žádostí o dotace z programu Interreg Česko - Polsko, Fond malých projektů v Euroregionu Glacensis. Ústí nad Orlicí chce získat evropské peníze na projekt "Naučná stezka po stopách sudetské hranice kolem Ústí nad Orlicí", který byl vybrán v rámci participativního rozpočtu PRO ÚSTÍ. Záměrem projektu je přiblížit život v dobách německé okupace v návaznosti na naše město, které v té době bylo ze tří stran obklopeno protektorátní hranicí.
  • Schválila podání žádostí o dotaci z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2024 ve výši zhruba 1 milion korun, které se týkají oprav dvou měšťanských domů v centru města.
  • Schválila smlouvu o dílo se společností HELP, silnice – železnice, s.r.o., která postaví část nové místní komunikace ulice Východní včetně chodníků a odvodnění a propojovacího chodníku na cestu k letišti. Hodnota zakázky je 2,35 milionu korun včetně DPH. Předpokládané zahájení prací je v dubnu 2024, ukončení prací do konce září letošního roku.
  • Schválila smlouvu o dílo se společností IMARI spol. s r.o., která zpracuje projektovou dokumentaci na akci Technická infrastruktura ul. Za Vodou v ceně zhruba 798 600 korun včetně DPH.
  • Na základě poptávkového řízení schválila smlouvu o dílo na opravu střechy budovy Mateřské školy Pastelka v Knapovci s pokrývačskou firmou ze Sudislavi nad Orlicí za nabídkovou cenu zhruba 923 tisíc korun bez DPH.
 Usnesení 49. rady města naleznete zde: