Přejít na obsah

MHD V LEDNU SVEZLA 16 TISÍC LIDÍ!

Městskou hromadnou dopravu (MHD) používá pro své cesty do zaměstnání, na nádraží nebo na nákupy stále více lidí. V posledních měsících počet cestujících stoupal od desetitisícové hranice stále výš, lednová statistika vykázala dokonce již 16 174 přepravených. Takový zájem o službu ústecké veřejnosti nás samozřejmě těší.

Městskou autobusovou dopravu provozuje Ústí nad Orlicí od roku 2017. V prvním roce MHD svezla v průměru šest tisíc cestujících za měsíc, v lednu 2024 poprvé překonala počet 16 tisíc přepravených. Na provoz MHD má město uzavřenou smlouvu se společností ČSAD Ústí nad Orlicí, k přepravě jsou používány malé, tedy nízkokapacitní a bezbariérové autobusy. Snahou je provoz MHD stále zlepšovat, ať už úpravou jízdních řádů tak, aby reagovaly na poptávku cestujících nebo komfortem dopravy. V loňském roce ČSAD nasadilo do provozu nové malé autobusy vybavené světelnými panely zvnějšku i uvnitř vozu a zvukovým hlášením pro cestující.

V současné době provoz na lince městské autobusové dopravy zajišťují dva autobusy, obsluhují části města Kerhartice, Hylváty, sídliště Dukla a sídliště Štěpnice, vlakové a autobusové nádraží. Začínají jezdit před pátou ráno a končí kolem půl jedenácté večer. Za loňský rok ujely zhruba 160 tisíc kilometrů.

3K0A2481