Přejít na obsah

CYKLO GLACENSIS 2016 po patnácté

Region Orlicko - Třebovsko připravil ve dnech 20. a 21. května ve spolupráci se Sdružením obcí Orlicko, mikroregiony Vysokomýtsko, Lanškrounsko, městy Choceň a Náchod, DSO Regionem Orlické hory a s okresem kladským 15. ročník mezinárodní cyklistické akce Cyklo Glacensis 2016. Tato akce zahajuje cykloturistickou sezónu v česko-polském příhraničí a koná se s finanční podporou zúčastněných regionů a Pardubického a Královéhradeckého kraje.

 

Akce se zúčastní 18 týmů, které startovaly v pátek 20. května z osmnácti různých míst pořádajících českých a polských regionů - z českých měst se startuje z Ústí nad Orlicí, České Třebové, Brandýsa nad Orlicí, Chocně, Žamberka, Králík, Lanškrouna, Vysokého Mýta, Náchoda a Bačetína. Každý tým jel po jiné trase do cíle v polském Lądek Zdroj. V cíli v areálu MIR JAN v Lądek Zdroj byl pro účastníky připraven polskými partnery kulturní a společenský program.

 

Před odjezdem z Ústí nad Orlicí se s účastníky pozdravil starosta města Petr Hájek a všem popřál šťastnou cestu a návrat domů.