Přejít na obsah

STAROU PŘÁDELNU NAHRADÍ MODERNÍ HALA

V těchto dnech probíhá v areálu společnosti VÚB a.s. demolice budovy bývalé bezvřetenové ověřovací přádelny, která byla uvedena do provozu v roce 1967, tehdy jako vůbec první bezvřetenová rotorová přádelna na světě. Svému původnímu účelu složila do roku 2008, kdy byla výroba příze v souvislosti s obecně nepříznivým vývojem textilních trhů ukončena.

 

K demolici budovy bylo přistoupeno nejen z důvodu špatného technického stavu, ale především kvůli řešení původní stavby, které aktuálně nevyhovuje požadavkům kladeným na objekty moderní průmyslové výroby.

 

S cílem řešit potenciální problém s co možná nejdelším přesahem do budoucna se společnost VÚB a.s. rozhodla přistoupit k radikálnímu kroku. Na místě původní přádelny a sousedních domů u hlavní silnice vybuduje zcela nový a větší průmyslový objekt, který bude splňovat veškeré náročné požadavky kladené na současné moderní průmyslové stavby.

 

Po ukončení demoličních prací a vydání stavebního povolení bude v průběhu května zahájena výstavba nového dvoupodlažního objekt o rozloze 3000 m2, který by měl být dokončen ještě v letošním roce. Počátkem roku 2017 bude předán k užívání novému nájemci. Tím bude společnosti Schaltag CZ s.r.o., která hledala vhodný nájemní objekt pro rozšíření svých aktivit. Nová hala ustoupí za půdorys stávajících domků u silnice a stávající pruh zeleně se  zvětší.

 

Společnost Schaltag je výrobce kabelových svazků a rozvaděčů. Díky rozšíření výroby plánuje také zvýšení zaměstnanosti v regionu, a to navýšení pracovních míst o nejméně 3 desítky v následujícím roce.