Přejít na obsah

DOBROVOLNÍ HASIČI PŘEVZALI NOVOU STŘÍKAČKU

Poslední zářijový pátek byla na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí slavnostně předána do užívání nová automobilová stříkačka jednotce dobrovolných hasičů Ústí nad Orlicí I. Několikaletá snaha o zmodernizování zastaralého vozového parku u všech jednotek tak byla úspěšně zakončena. Pořízením nové stříkačky došlo ke zvýšení akceschopnosti jednotky, zkvalitnění materiálně-technického vybavení, snížení provozních nákladů, ale hlavně, větší bezpečnosti zásahové jednotky.

Slavnostní předání se uskutečnilo za účasti vedení města v čele se starostou Petrem Hájkem, zástupců kraje, HZS, dodavatelské firmy a samozřejmě jednotek sborů dobrovolných hasičů města a okolních obcí. Na závěr nový voz požehnal děkan Vladislav Brokeš. Po slavnostním aktu si přistavenou hasičskou techniku mohla prohlédnout široká veřejnost.

Na pořízení tohoto nového moderního vozu byla získána státní dotace ve výši 2,5 mil Kč a dalších 300 tisíc korun poskytl Pardubický kraj. Zbývající náklady ve výši 3,4 miliony korun byly hrazeny z rozpočtu města Ústí nad Orlicí. Celková cena se tedy vyšplhala na 6,2 milionu korun.

IMG6614
IMG6612
IMG6623
IMG6633
IMG6634
IMG6637
IMG6643
IMG6641
IMG6647
IMG6651

news list