Přejít na obsah

URGENT JIŽ ODDĚLUJE CLONÍCÍ STĚNA

Město nechalo postavit clonící stěnu podél urgentního příjmu Orlickoústecké nemocnice v ulici Jana a Josefa Kovářů. Její stavba navázala na celkovou rekonstrukci této ulice včetně inženýrských sítí, která byla dokončena v loňském roce a městskou kasu stála 15,5 milionu korun. Clonící stěna odděluje ulici od urgentu Orlickoústecké nemocnice, který postavil Pardubický kraj a otevřel v roce 2022. Obyvatelé z okolní rodinné zástavby si opakovaně stěžovali na snížení životního komfortu, které vyplývalo mimo jiné z provozu sanitních vozů (hluk, světla) a vykládky pacientů.
 
Město občanům vyšlo vstříc, poskytlo část svých pozemků a výstavbu protihlukové a vizuální clony mezi ulicí Kovářů a centrálním příjmem realizovalo. Zakázka stála téměř 900 tisíc korun. Clonící stěnu tvoří ocelová nosná konstrukce s dřevěnou výplní, její celková délka je 40 metrů. Doplněna bude ještě vhodnou zelení.
 
Město na rekonstrukci ulice Jana a Josefa Kovářů, poničenou dopravou během výstavby urgentu, a výstavbu clonící stěny získalo z rozpočtu Pardubického kraje individuální dotaci ve výši 3 miliony korun.
 
3K0A1012
3K0A1015
3K0A1018
3K0A1022