Přejít na obsah

S JAREM SE VRACÍ I FARMÁŘSKÉ TRHY

Město stejně jako loni uzavřelo smlouvu o pořádání farmářských trhů se spolkem Moravské trhy z.s. Konat se budou opět na Mírovém náměstí, s ohledem na loňské zkušenosti však byl stanoven jiný prodejní den. Na další podrobnosti jsme se zeptali předsedkyně spolku Jany Rubyové.

Proč se v letošním roce změní termín trhů ze soboty na úterý?

Změnou dne dokážeme zákazníkům nabídnout delší dobu prodeje, a to místo čtyř hodin hodin sedm. Také jsme změnu udělali na podněty prodejců i místních občanů, kdy nám bylo sděleno, že v týdnu je náměstí ,,živější".

Sobotou v roce 2023 jsme se snažili vyjít vstříc občanům, co chodí do práce pouze v týdnu, letos to bude naopak.

Budou letos nějaké další novinky?

První trhy, 26. 3., opět vyzkoušíme se zaměřením na zabijačkové specialitky. Samozřejmě, že budou i jiné stánky - koření, rakytník, pečivo, ovčí a kožené zboží, ale i spousta jiného šikovného zboží do domácnosti.

Většina z prodejců jsou přímí výrobci nebo zástupci českých firem.

Mají pěstitelé, výrobci a řemeslníci zájem prodávat v Ústí nad Orlicí? Daří se zajistit pestrý sortiment zboží?

Co se týče stávajících prodejců, tak ti zájem mají. Už teď mohu říct, že máme skoro plno. Vzhledem k tomu, že jde o úterky a v okolí v ten den jiné trhy nejsou, myslíme si, že se k nám přidají prodejci i z okolních obcí, kteří jezdívali jinam. 

A naopak, byli vloni prodejci spokojení s počty zákazníků?

Tak toto je ošemetná otázka :-) Hlavním ukazatelem je počasí, a to nám většinou opravdu moc nepřálo. Takže, když toto přehlédneme, v podstatě spokojenost byla. Nesmíme opomenout vedení radnice, které nám pomohlo s propagací a bez té to prostě nejde.

Budou se konat trhy za každého počasí?

Ano. Naši prodejci jsou držáci a na nepřízeň počasí jsou nachystaní. Takže v termínech 26.3., 23.4., 28.5., 25.6., 23.7., 27.8., 24.9., 22.9. a 26.11. trhy budou ať sněží, prší nebo paří sluníčko.

Váš spolek nabídl drobným pěstitelům, aby na trzích nabídli své přebytky ze zahrádky. Už máte nějaké reakce, bude o tuto možnost zájem?

Zatím se neozval nikdo, tak snad ten nápad nepřijde vniveč. Možnost přijít k nám prodat své přebytky má možnost každý.

Ono možná je ještě brzy a zahrádky teprve ukážou, co zůstane na prodej nebo co se sní hned. 

Je něco, co byste rádi změnili, ale zatím se to nepodařilo?

Pokud budou mít trhy stoupající tendenci, nebude třeba změn. 

Co vás vloni na trzích v Ústí nad Orlicí potěšilo?

Je jedno, jestli jde o Ústí nebo o jiné město, vždy nás všechny potěší pozitivní zákazník. A je jedno, jestli si nakoupí nebo přijde jen na kus řeči. To nás, prodejce, ta práce těší nejvíce a přijdeme si užiteční.

 

3K0A3495
3K0A3456
3K0A3459
3K0A3465
3K0A3468
3K0A3474
3K0A3475
3K0A3476
3K0A3477
3K0A3481