Přejít na obsah

ČAPKÁRNA PŘIPRAVILA DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

V pořadí 16. ročník Dne otevřených dveří uspořádala ve středu 18. ledna Základní škola Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí. Všem příchozím se otevřely všechny učebny školy včetně tělocvičny a školní družiny. Škola se od 1. září zapojila do programu "I ve mně je lídr", který rozvíjí schopnosti dětí vést sebe sama, učí je zodpovědnosti, samostatnosti, respektu a spolupráci a podporuje jejich sebedůvěru. Ověřenými aktivitami učitelé s žáky pomáhají měnit kulturu školy, vytváří prostředí kultivovanějších vztahů a zlepšení komunikace mezi rodiči a školou.

Svým žákům škola nabízí 9 zájmových kroužků mezi nimi nechybí sportovky, angličtina, flétničky, první pomoc, sborový zpěv a další. Na škole zahájila činnost také žákovská televize SchoolTV, která žákům nabízí možnost naučit se pracovat s kamerou, střihem videa v počítači a moderování školních zpráviček.

Pro žáky se speciálními potřebami je zde školní poradenské pracoviště poskytující služby speciálního pedagoga, školního psychologa, výchovných poradců několika asistentů pedagoga a dalších speciálních pracovníků.

V rámci Dne otevřených dveří byla slavnostně otevřena zcela nová školní knihovna. Pásku přestříhl starosta města Petr Hájek a ředitel školy Martin Falta. Originálně prostorově řešená knihovna nabízí tisíce titulů aktuálně čtené nejen dětské literatury. Z evropských fondů byly pořízeny učebnice za 170 tisíc korun. Nechybí zde cizojazyčná anglická, ruská či španělská literatura, interaktivní materiály National geografic a žáci si mohou půjčit také čtečky elektronických knih.

Po slavnostním otevření knihovny si starosta Petr Hájek společně s místostarostou Jiřím Preclíkem prohlédl celou školu.

IMG4695
IMG4601
IMG4567
IMG4574
IMG4589
IMG4579
IMG4606
IMG4609
IMG4639
IMG4598

 

news list