Přejít na obsah

KOMENDA OTEVŘELA ZREKONSTRUOVANÉ UČEBNY

Ve středu 4. prosince byly na Základní škole Komenského slavnostně otevřeny 3 zrekonstruované učebny. Konkrétně se jedná o novou učebnu chemie a informatiky. Tyto dvě učebny dostaly moderní podobu, nové moderní vybavení a díky tomu poskytnou žákům lepší zázemí při vyučování předmětů.

Chemie je nově vybavena počítači, které komunikují s řadou různorodého vybavení jako různé sondy a redukční čidla používaná při pokusech a měření.

Učebna informatiky má nově 30 počítačových stanic propojených pomocí integračního programu do jedné aplikace, pomocí které řídí vyučující práci jak jednotlivců, tak i skupin žáků včetně možností prověřování znalostí.

Poslední zrekonstruovanou učebnou je cvičná kuchyňka, která byla již značně zastaralá a technicky nevyhovující. Nově je vybavena nejen novým nábytkem, ale také moderními spotřebiči.

Náklady na vybudování nových učeben se celkově vyšplhaly přes 4 miliony korun z čehož 3 miliony korun pokryla dotace z EU prostřednictvím programu IROP. Zbývající částku si vyžádaly stavební úpravy učeben. Tuto investici škola financovala z vlastního rozpočtu.

ZŠ Komenského navštěvuje 469 žáků a je rozdělena do dvou budov. Druhý stupeň, kde byly učebny modernizovány navštěvuje 225 žáků.

IMG7551
IMG7555
IMG7558
IMG7565
IMG7571
IMG7573
IMG7641
IMG7579
IMG7585
IMG7644