Přejít na obsah

ELEKTRONICKÉ AUKCE VYBRANÝCH POZEMKŮ

Město Ústí nad Orlicí spouští novinku, vybrané pozemky bude prodávat formou elektronické aukce. On-line dražby nemovitostí se osvědčily již v řadě měst České republiky, například v Lanškrouně. První, který nabízíme veřejnosti, je pozemek v katastrálním území Černovír u Ústí nad Orlicí. Jedná se o pozemek zařazený do zastavitelných ploch zóny bydlení v rodinných domech – venkovské, tedy bude na něm možné postavit domek. Vyvolávací cena byla stanovena na 3 225 600 korun. První dražba je naplánována na 15. 11. 2023, zájemci se mohou registrovat již nyní na aukčním portálu města https://aukce.muuo.cz/. Na těchto webových stránkách jsou uvedené veškeré podrobnosti: o prodávaném pozemku, o tom, jak se zaregistrovat, jaké podmínky pro účast je třeba splnit, jak prokázat svoji totožnost a složit dražební jistinu. Detailně je popsán i průběh aukce a přihazování.

Jednou z podmínek pro účast v dražbě je složení dražební jistoty, která v případě pozemku v Černovíru byla stanovena na 50 tisíc korun. Minimální příhoz je 20 tisíc korun.

Elektronické aukce mají řadu výhod, jsou transparentní formou prodeje městského majetku, zkracují čas transakcí a představují nižší náklady pro potencionální kupující.

Odkaz na aukční portál zde: https://aukce.muuo.cz/

aukce