Přejít na obsah

MĚSTSKÉ SLAVNOSTI ČEKÁ ZMĚNA

Městské slavnosti Město v pohybu – týden dobré pohody projdou inovací. Uskuteční se v tradičním termínu na začátku června, letos od 3. do 8. 6., program ovšem oproti předešlým rokům dozná změn. První tři dny ze šestidenních slavností nabídnou nové i osvědčené akce. Pondělní program proběhne na Malé scéně a nabídne divadlo, film i muziku. Dětský den outdoorových aktivit v Cakli se uskuteční v úterý odpoledne a večer zde bude znít country muzika. Úplnou novinkou bude středeční akce Stoluj[ou] připravovaná ve spolupráci s ústeckým rodákem Ondřejem Kobzou. V podvečer se v Kostelní ulici prostře dlouhý stůl pro sousedskou večeři, na kterou každý příchozí něco přinese, aby pohostil souseda. Ale nebude se pouze večeřet, mělo by se také hrát a zpívat a navzájem povídat.   

Zbývající polovina slavností, od čtvrtka do soboty, již bude mít tradiční programové schéma, které zahrnuje zejména koncerty na Mírovém náměstí a sobotní divadelní pohádky pro děti na Kociánce včetně pouťových atrakcí na ruční pohon. Slavnosti nebudou ochuzeny o školní sportovní aktivity, otevřená sportoviště pro veřejnost a o další osvědčené doprovodné akce. V rámci hlavních večerních programů se představí např. Bára Poláková, Livin Free, Meki Tribute aj.

Zároveň ústecká radnice připravuje v termínu 13. a 14. září akci Město plné chuti čili Koštuj[ou]. Akce bude zahájena pátečním koncertem skupiny O5&Radeček. Hlavní část food festivalu se uskuteční v sobotu na náměstí, kde bude možné ochutnat pokrmy z tradiční i netradiční gastronomie nebo regionální pivo. Celý den doplní hudební doprovodný program.

město v pohybu