Přejít na obsah

GRATULUJEME - Jaroslav Kulhavý je olympijský vítěz!!!

Jaroslav Kulhavý zakončil třicáté olympijské hry svým životním úspěchem, když na trati v Hadleigh Farm vybojoval zlatou medaili! Ve strhujícím závodě udolal Švýcara Nino Schurtera a na konto České republiky přidal čtvrté zlato.

Závodu Jaroslav obětoval prakticky celou sezónu a vyplatilo se. "Do tohoto závodu jsem dal všechno, všechnu svoji energii. Úžasné!" zářil v cíli, když se trochu vzpamatoval z dost možná nejtěžšího závodu své dosavadní kariéry. "Byl to závod až do úplného konce, do spurtu, takové já nemám moc rád. Navíc Nino je nepříjemný soupeř a i trať byla nepříjemná. Byl to jeden z nejtěžších závodů."

Drama, které mnozí označili jako závod století rozhodl téměř symbolicky v zatáčce nad olympijskými kruhy dvě stovky metrů před cílem.
"Atak jsem plánoval už dřív, ale tam mi to překazil Fontana. Takže jsem to nechal na konec," líčil zlatý finiš Jára. "Už jsem věděl, že jedu vnitřkem a Nino jel na venkovní. Viděl jsem, že je poblitej, což jsme byli teda oba. Pomohlo mi taky kolo, jeli jsme nadoraz a já měl celopéro. Na tý šotolině mi malé propružení pomohlo, že jsem neztrácel kontakt pláště s povrchem, tam se počítalo snad každé procento, kdo bude první nahoře. A to mi vyšlo, věděl jsem, že pak už nemá šanci..."

Výsledky:
1. JAROSLAV KULHAVÝ (CZE) 1:29:07
2. Nino Schurter (SUI) +0:01
3. Marco Aurelio Fontana (ITA) +0:25
4. Jose Antonio Hermida Ramos (ESP) +0:29
5. Burry Stander (RSA) +0:30
zdroj: http://www.jaroslavkulhavy.cz/