Přejít na obsah

Zveme na 87. ústeckou staročeskou pouť

Město Ústí nad Orlicí zve širokou veřejnost na 87. ústeckou staročeskou pouť   Ve dnech 17. – 19. srpna 2012 se v Ústí nad Orlicí koná 87. ústecká staročeská pouť. Již tradičně jsou pro návštěvníky připraveny pouťové atrakce, občerstvení, hudební produkce, sportovní akce a zajímavé výstavy. Pouťové atrakce, stánkový prodej pouťového zboží a občerstvení najdou návštěvníci během tří pouťových dní na Mírovém náměstí v centru města.
V kulturním domě budou již tradičně vystavena výtvarná díla v rámci čtrnáctého ročníku Výstavy výtvarného umění. V Hernychově vile jsou připraveny zajímavé výstavy. Jedna interaktivní výstava představí středověk na hradech a ve městech a druhá výrobu a vznik večerníčků. Dále je připravena ke zhlédnutí výstava angličáků ze soukromé sbírky F. Šimka a  výstava Naoko o reportážní fotografii a studijní tvorbě.
V době pouťových dní proběhne Ústecký salon, který v Galerii pod radnicí představí malby, kresby, grafiku, keramiku, plastiku, fotografie a krásnou literaturu.
Ve dnech 17. srpna (od 19:30) a 18. srpna  (od 13:00) se uskuteční v areálu v Cakli 27. ročník hudebního festivalu Janouškovo Ústí aneb Muzikanti v Cakli. Vystoupí zde zajímaví hosté a hudební skupiny (např. Žalman a spol, Folk team nebo Slávek Janoušek).

V pátek 17. srpna se koná v restauraci U Malinů pouťová zábava a hrát bude od 20:00 hodin skupina Těžká doba.

V sobotu 18. srpna se na kurtech tenisového klubu bude konat od 9:00 hodin pouťový tenisový  turnaj Elektra Sychra Cup ve čtyřhře neregistrovaných tenistů. O pouťovém víkendu zahrají na prostranství před hasičkou zbrojnicí od 16:00 hodin skupiny Šedous band (sobota) a Trumf (neděle).