Přejít na obsah

ŠESNÁCTÝ RIETERCUP MÁ SVÉ VÍTĚZE

Ve dnech 2. - 6. července se v Ústí nad Orlicí konal 16. ročník tenisového RIETER CUPu, Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii mužů a žen v kategorii mužská a ženské dvouhra a ve čtyřhrách. Po celý týden doprovázela turnaj na tenisových kutrech TK Ústí nad Orlicí veliká vedra. Hlavní finálové souboje dvouhry můžu a dvouhry žen se uskutečnily v pátek 6. července.
V mužském finále dvouhry se proti sobě postavil Ivo Minář a Jan Šátral. Finále podle očekávání ovládl Ivo Minář, nasazená jednička mezi muži. Divákům na tribuně zatrnulo ve druhém gamu, kdy si Minář zavolal doktora k ošetření. Důvodem bylo nepříjemné kousnutí hmyzu. I přes drobnou komplikaci si Minář vcelku v pohodě dokráčel pro svůj první turnajový titul v Ústí nad Orlicí.
Ve finále ženské dvouhry se na dvorec proti sobě postavila Zuzana Skočdopolová a Petra Krejsová. Za úmorného vedra se nakonec ze třetího titulu radovala Zuzana Skočdopolová, která tak obhájila loňské prvenství. O vítězce se rozhodlo v třísetové bitvě po dvou hodinách a dvaceti minutách.
news list