Přejít na obsah

Týmu MOTO FGR ve francouzkém Le Mans pršelo štěstí

Ústeckoorlický tým okolo Miroslava Felgra jede ve své jubilejní 10. sezóně závody silničních motocyklů mistrovství světa známe pod názvem MOTO GP. Motocykl můžete vidět v nové třídě MOTO 3 s motory o obsahu 250 ccm.
Tým MOTO FGR jede s motocyklem vlastní výroby a s motory Honda. V budoucnu chtějí stejně jako v minulosti vyvinout svoje motory FGR. Jezdcem týmu je holandaň Jasper Iwema.

Radost, úleva, satisfakce. Náš tým MOTO FGR si po čtvrtém závodě mohl oddychnout, že přišly první historické body pro český tým a český motocykl, a to přesně po 40-ti letech od slavných dob Jawy 350. Velkou škodou je však nezájem většiny českých médií o tento historický motoristický milník. Tým se již velmi dobře sehrál a čekal pouze na okamžik, kdy kýžené body přijdou. Nervozita a tlak byly dobře vidět i u našeho jezdce Jaspera Iwemy. Víkend však nezačal vůbec dobře. Jasper se nemohl dostat do dobré jezdecké pohody už od Estorilu a pokračovalo to i ve volných trénincích, ve kterých končil za první dvacítkou. Ani kvalifikace nepřinesla výraznější zlepšení a start z 25. místa nevěstil nic dobrého.

V neděli ovšem začaly být extrémní podmínky, když od rána hustě pršelo, což paradoxně Jasperovi vyhovovalo. První polovinu ranního warm upu se držel v top ten, ale při dalším rychlém kole přišel lehký pád. Jasper si v závodu už od začátku hodně věřil, což bylo poznat ihned po prvním kole, kdy projížděl čtrnáctý. Tento hodně divoký závod rozhodně nebyl chudý na pády. Jasper celý závod bojoval ve skupince okolo desátého místa a díky pádům jezdců v první skupině se v 18. kole posunul na sedmou příčku, kterou si koncentrovaným výkonem udržel až do konce závodu, i přes úskalí na trati v podobě olejových skvrn. Před 160 tisíci diváky získal pro tým důležitých 9 bodů. Ty znamenají 18. místo v celkovém hodnocení a 7. místo FGR mezi továrními značkami. Velmi nás potěšila gratulace od vedení Hondy.

Toto skvělé umístění je také nejlepším dárkem pro našeho technika Pavla Petráčka, který oslaví příští týden své 70té narozeniny. Více na www.motofgr.com
news list