Přejít na obsah

POD RADNICÍ ZAČALA SURREALISTICKÁ VÝSTAVA

V Galerii pod radnicí byla v pátek 2. března zahájena výstava nazvaná „Surrealismus a  fotografie", která je vyvrcholením dvouletého projektu, který měl za cíl připomenout si Jindřicha Štýrského, významného malíře, fotografa, grafika a rodáka z Dolní Čermné. Autoři se rozhodli pojmout celé téma projektu fotografickou formou. Projekt byl složen ze tří částí. V první dostala prostor fotografická veřejnost, druhá byla věnovaná členů Fotoklubu z Lanškrouna a třetí část projektu byla tvořena několika denní fotografickou dílnou v Pardubicích. Zároveň probíhala setkání a diskuze s lidmi, kteří se surrealismu věnují.

Vystavované fotografie v sobě odráží nitro samotného autora a jsou jistou výpovědí o tom co si autor myslí, že by mohlo danému tématu odpovídat. Na výstavě, která potrvá do 22. března můžete shlédnout více jak stovku velice zajímavých fotografií, ale také koláže.
Surrealismus (výslovnost syrealismus) je evropský umělecký směr, ale také životní styl, který usiluje o osvobození mysli, zdůrazňuje podvědomí. Snaží se o zachycení snů, představ, pocitů a myšlenek.
news list