Přejít na obsah

Nádraží bude mít novou výpravní budovu

Na úterý 16. března 2010 svolal starosta města Ústí nad Orlicí Richard Pešek jednání u kulatého stolu s náměstkem ředitele SŽDC Pavlem Mathé, osadním výborem Kerhartice a radními.

„Jednalo se o budoucí tváři našeho nádraží, protože mám již delší dobu pocit, že dochází na naše slova, že stará budova nádraží je budova pro kterou město nejen že nemá využití, ale město není ani jejím majitelem.“, řekl starosta Richard Pešek.

Výsledkem jednání je informace, že i přesto že bude současná budova prohlášena kulturní památkou bude vybudována nová výpravní budova.

„Já z toho mám dnes velmi dobrý pocit, jelikož se jednalo o to, že sice stará budova možná dostane statut kulturní památky, což bude ještě velká komplikace, protože rekonstrukce staré budovy pokud by nebyla kulturní památkou by stála například 50 milionů, až bude kulturní památkou bude tato rekonstrukce mnohokrát dražší. Dnes jsem se o této staré budově téměř nebavili, protože jsem dospěli k tomu, že původní projekt který obsahuje příjezdové cesty, podchody, novou výpravní budovu, parkoviště, točnu pro autobusy, to vše na kerhartické straně, na tom město od samého začátku trvá a toto bude také zachováno. My jsem si jen ujasnili, že na kerhartické straně nebude jen objekt s technologií, ale bude tam normální výpravní budova tak jak má být.“, řekl dále starosta Pešek.


news list