Přejít na obsah

V ústí zasedal svaz měst a obcí čr

Ve dnech 16. – 17. dubna 2009 se v Ústí nad Orlicí v kongresovém sále Hotelu UNO konalo v pořadí první výjezdní zasedání Svazu měst a obcí ČR. Účastnilo se jej celkem 6 desítek starostů a starostek města a obcí z celé republiky. Zasedání vedl předseda Svazu města a obcí České republiky Ing. Oldřich Vlasák.

"Probíhá zde jednak zasedání Rady svazu města a obcí a ve čtvrtek zde probíhalo zasedání jednotlivých komor. Naše práce je založena na práci třech komor, Komora obcí, Komora města a Komora statutárních měst. Díky tomu, že by se tyto komory neměly přehlasovat dochází následně k jednomyslnému usnesení. Hlavními body našeho jednání bylo schválení rozpočtu a schválení hospodaření za loňský rok. Samozřejmě se budeme bavit také o přípravě 11. sněmu Svazu města a obcí, který se bude konat v květnu v Karlových Varech." řekl Oldřich Vlasák.

A jak bylo vybráno Ústí nad Orlicí pro vůbec první výjezdní zasedání? "Tato zasedání se povětšinou konala v Praze na radnici Hlavního města Prahy. V diskusích padla myšlenka, že by se starostové také rádi podívali po jiných městech a ve správný čas nám přišla nabídka z Ústí nad Orlicí a využili jsme vaše pohostinství. Je to taková první zkouška a ukazuje to správnost tohoto rozhodnutí v tom smyslu, že ti starostové, kteří se zde sejdou o den předem mohou spolu v průběhu večera diskutovat. Zatím se toto osvědčilo a budeme v tom pravděpodobně pokračovat."




news list