Přejít na obsah

DO LAVIC ZASEDLO 150 PRVŇÁČKŮ

Ve čtvrtek 1. září zasedlo do lavic základních škol v Ústí nad Orlicí celkem 149 prvňáků. Na malé školáky čekaly usměvavé paní učitelky a pestrobarevné třídy plné potřebných pomůcek. Jako každý rok se také letos vydal prvňáčky, doprovázené rodiči, pozdravit starosta města Petr Hájek a místostarostové Jiří Preclík, Matouš Pořický a Michal Kokula, každý v jedné z našich základních škol.

 

Nejvíce prvňáků, celkem 62 ve 3 třídách, nastoupilo na ZŠ Bratří Čapků. 3 třídy letos otevřela také ZŠ Komenského s 55 novými žáky. Po jedné třídě otevřela ZŠ Třebovská s 19 žáky a ZŠ Školní se 13 novými žáky.

 

První z jmenovaných škol se letos rozrostla o 2 třídy na 22 tříd. Došlo také ke zvýšení kapacity a modernizaci školní družiny a vybudování zcela nové 1. třídy.

 

Základní škola Třebovská, v městské části Hylváty, kompletně zrekonstruovala sociální zařízení v obou patrech budovy 2. stupně. A letos poprvé využívat pozici Asistenta pedagoga. Modernizace proběhla také ve stravovacím provozu.

 

Na prvním stupni Základní školy Komenského žáky čeká nová počítačová učebna, multifunkční třída a  nová jednací místnost pro rodiče.


news list