Přejít na obsah

POD RADNICÍ ZAČAL JUBILEJNÍ ÚSTECKÝ SALON

Jubilejní 20. ročník výstavy nazvané Ústecký salon 2016 byl v pátek 5. srpna zahájen v Galerii pod radnicí v Ústí nad Orlicí. Místní Klub přátel umění obnovil tradici ústeckých salonů v roce 1997 a navázal tak na akce konané v našem městě na konci 40tých let minulého století. Na salony jsou zváni především členové Klubu přátel umění Ústí nad Orlicí a dále umělci, kteří se v našem městě narodili, kteří zde žijí, pracují a tvoří.

 

Svou tvorbu zde letos představuje celkem 49 umělců, z toho je 40 členů KPU. Celkem je vystaveno více než 100 prací. Je zde zastoupena malba (olej, akryl, akvarel), pastel, kresba tuší, grafické listy (lept, suchá jehla, akvatinta, kombinovaná technika), počítačová grafika, koláže, plastiky (kované i pískovcové), fotografie, krásná literatura, patchwork.

 

Vystavující členové KPU jsou nejen z Ústí nad Orlicí a z dalších měst a obcí našeho regionu (Česká Třebová, Litomyšl, Lanškroun, Vysoké Mýto, Žamberk, Dlouhá Třebová, Jablonné nad Orlicí, Choceň, Brandýs nad Orlicí, Potštejn, Sloupnice, Bystřec, Skořenice, Česká Rybná, Hnátnice, Nekoř, Libchavy, Třebovice ), ale též z Prahy, Ostravy, Týna nad Vltavou, Plané nad Lužnicí, Žehušic a naše nová členka ze Slovenska - Hamuliakovo u Bratislavy.

 

Výstava v Galerii pod radnicí potrvá do 2. září a navštívit ji můžete denně kromě pondělí.


news list