Přejít na obsah

POŘÁDALI KRAJSKÝ PŘEBOR LETECKÝCH MODELÁŘŮ

LMK JUNIOR KLUB uspořádal v sobotu 14. května na ústeckém letišti Krajský přebor mládeže, leteckých modelářů. Po nočním přechodu fronty, kdy ještě ráno místy pršelo, by málo kdo odhadoval, že bude pěkné slunečné, i když větrné počasí. Foukal vítr 2 až 6 m/s . Tato skutečnost však odradila mnoho už přihlášených účastníků do soutěže, ale i tak přijeli soutěžící z Brna a Varnsdorfu.

 

Krajský přebor mládeže se létá, jako otevřená nominační soutěž a tak pro účast na MČR mládeže, které se bude létat 8. října v Kožlanech na Plzeňsku, je potřeba splnit v dané kategorii stanovený limit. Létalo se v kategoriích H, V, P30, A3 a F1H. V kategorii H se stala vítězem Barbora Fišarová, na druhém místě Dominik Maixner, třetí Jonáš Jansa, všichni LMK JUNIOR KLUB. Další kategorií jsou vystřelovací modely kategorie V, tady zvítězil Patrik Solar, druhé místo Lukáš Král, třetí Jan Musil a opět to byla záležitost Ústeckého klubu. V kategorii P30, kde je vrtule u modelu poháněna gumovým svazkem se nejvíce dařilo Martinu Fišarovi z LMK JUNIOR KKLUBU, jako druhý skončil Jan Cintula z LMK Brno, třetí Barbora Fišarová z LMK JUNIOR KLUBU. Kategorie A3 se účastnili jenom dva účastníci a tím lepším byl Jan Doležal, druhý skončil Pavel Pernica oba LMK JUNIOR KLUB. Poslední kategorií, která se létala, jsou větroně, které se vytahují šňůrou o délce 50m F1H. Tady zvítězil Jan Doležal, druhý Dominik Maixner a třetí Lukáš Král.

 

Celkem se soutěže účastnilo 26 soutěžících. Letošní ročník Krajského přeboru mládeže byl velice náročný díky větrnému počasí, kdy modely létaly do vzdálenosti až 2 km, tak se museli zapojit s donáškou modelů někdy i rodiče, ale bohužel i tak jeden model kategorie P30 se nenašel.

 


news list