Přejít na obsah

KONALA SE SOUTĚŽ ZRUČNOSTI MLADÝCH ŘIDIČŮ

Střední škola automobilní  v Ústí nad Orlicí uspořádala ve čtvrtek 5. května  zručnostní soutěž mladých řidičů se škol Pardubického a Královehradeckého kraje nazvanou AUTOMOBILEUM 2016. Soutěž byla určena čtyřčlenným družstvům žáků 3. ročníku oboru automechanik – mechanik opravář motorových vozidel a 4.ročníku studijních oborů Autootronik a  Dopravní prostředky. Účastnilo se jí celkem 7 týmů ze škol SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové, SŠTŘ Nový Bydžov, ISŠ technická Vysoké Mýto, SPŠ Hronov, VOŠ a SPŠ Rychnov nad Kněžnou, SŠ automobilní Holice a domácí SŠ automobilní Ústí nad Orlicí.

 

Na žáky čekaly teoretické a praktické soutěžní úkoly. Nechyběl test z autoškoly, jízda na trenažéru, jízda na motokáře na čas, jízda zručnosti automobilem pro jednotlivce i týmy a dílenská dovednost.

 

V soutěži družstev zvítězili žáci Střední školy technické a řemeslné Nový Bydžov, kteří podali jako tým nejvyrovnanější výkony. Nejúspěšnějším jednotlivcem se stal Richard Tlapák ze Střední školy automobilní v Holicích. Soutěž pedagogů nejlépe zvládl Ondřej Kulhánek ze SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové.


news list