Přejít na obsah

ZAČAL 58. ROČNÍK KOCIANOVY HOUSLOVÉ SOUTĚŽE

 

V pořadí již 58. ročníku Kocianovy houslové soutěže byl ve středu 4. května slavnostně zahájen v Ústí nad Orlicí. Kvůli nepříznivému počasí bylo zahájení přesunuto do koncertního sálu Základní uměleckou školou Jaroslava Kociana. Zde se úvodního slova ujala ředitelka soutěže Lenka Lipenská se starostou města Petrem Hájkem.

 

Slavnostního zahájení se účastnila také odborná porota v čele s předsedou Pavlem Hůlou. Přítomné přivítal také ředitel festivalu a parton soutěže houslový virtuos Pavel Šporcl mimo jiné také laureát Kocianovy houslové soutěže z roku 1986. 

 

Po slavnostním zahájení následovalo losování a vystoupení jednotlivých soutěžících v sále ZUŠ. Letos se houslové soutěže, která je rozdělena do 4 věkových kategorií, účastní celkem 44 mladých houslistů ze zemí Evropy, Asie a Ameriky.

 

V podvečer se starosta města Petr Hájek a zástupci Nadačního fondu Mistra Jaroslava Kociana sešli se sponzory festivalu Kocianovo Ústí a houslové soutěže v obřadní síni radnice. Zde všem poděkovali za nemalou finanční podporu obou tradičních a významných akcí.

 

Více informací naleznete na stránkách KHS - http://www.kocianovo-usti.com  


news list