Přejít na obsah

LUKÁŠ NOVÁK OPĚT NEJRYCHLEJŠÍ NA OHNIVÉ ROZHLEDNĚ

HZS Pardubického kraje územní odbor Ústí nad Orlicí uspořádal v sobotu 23. dubna již devátý ročník soutěže v náročných disciplínách TFA, tedy Nejtvrdší hasič přežívá. Na Ohnivou rozhlednu na Andrlově Chlumu v Ústí nad Orlicí se sjelo 72 nejtvrdších hasičů z celé České republiky mezi nimiž nechyběl  také několikanásobný Mistr světa, Evropy a Mistr České republiky Lukáš Novák.

 

Na závodníky čekaly disciplíny po úsecích, které byly celkem čtyři. Závodník neběží celou dráhu najednou, ale startuje po daných úsecích, které zdolávají postupně a výsledné časy se sčítají. Na každý úsek měl pak závodník  časový limit čtyři minuty.

 

Trasa závodů začínala roztažením požárních hadic s proudnicemi na 60 metrů a smotávání hadic s následným uložením do beden.

 

Na druhém úseku čekalo 80 úderů kladivem na hammer boxu, pronesení 20 kilogramového barelu sníženým tunelem, transport 80 kg těžké figuríny na vzdálenost 60 metrů a překonání třímetrové stěny pomocí lana.

 

V dalším úseku pak na soutěžící čekalo ustavení dvou žebříků a výstup do prvního podlaží s následným vytažením závaží, slezení a následné připojení proudnice.

 

Posledním úsekem celé soutěže bylo zdolání 183 schodů rozhledny v kompletní výstroji.

 

Lukáš Novák nezklamal a se suveréně nejlepším časem 4:48 minut zvítězil. Druhý ve stejné kategorii s časem 5:14 minut skončil Jan Haderka. Třetí s časem 5:15 minut skončil Petr Moleš.

 

Závody tradičně navštívilo mnoho diváků, kteří s obdivem sledovaly výkony všech soutěžících.

 


news list