Přejít na obsah

ÚSPĚŠNÝ JEDEN SVĚT SKONČIL

V sobotu 16. dubna byl v Malé scéně slavnostně zakončen letošní ročník filmového festivalu JEDEN SVĚT. Celková návštěvnost na promítání a doprovodných programech se vyšplhala na téměř 6 tisíc diváků. Projekce pro školy navštívilo 3710 žáků základních škol a studentů středních škol, divadelní představení navštívilo přes 500 diváků a promítání pro veřejnost si nenechalo ujít 1500 diváků.

 

JEDEN SVĚT v Ústí nad Orlicí je také každoročně spojen s charitativní činností. Letošní výtěžek, který se rozděluje mezi potřebné se vyšplhal na 140 tisíc korun. 5 tisíc korun putuje lidem postiženým válečným konfliktem na Ukrajině, 30 tisíc korun dostal dětský domov v Potštejně a 40 tisíc korun získala Oblastní charita v Ústí nad Orlicí. Letošní novinkou je podpora přihlášených projektů v rámci programu Ústí sobě!. O výtěžek se uchází celkem sedm projektů, které míří do různých oblastí společenského života našeho města.  Mezi tyto projekty bude, po vyhodnocení hlasování diváků, rozděleno celkem 65 tisíc korun. Se všemi přihlášenými projekty se můžete blíže seznámit na webu ZDE http://spousti.cz/prihlasene-projekty/.

 

Festival JEDEN SVĚT v Ústí nad Orlicí pravidelně organizuje otevřený spolek občanů SPOUSTI – Spolek pro organické Ústí za přispění mnoha sponzorů.

 

Více informací naleznete na http://spousti.cz/

 


news list