Přejít na obsah

ZNÁME VÍTĚZE ORLICKÉ THÁLIE 2015

Máme za sebou v pořadí 7. ročník přehlídky amatérských divadelních souborů Orlická Thálie, jejímž pořadatelem je Klubcentrum Ústí nad Orlicí a Divadelní soubor VICENA. Přehlídky se v roce 2015 zúčastnily čtyři amatérské soubory z Třebechovic pod Orebem, Police nad Metují, Volyně a Vysokého nad Jizerou. Výkony vždy hodnotili diváci po odehraném představení vhozením příslušného počtu kuliček jako známkování ve škole. Absolutně nejlépe diváci ohodnotili DS Krakonoš z Vysokého nad Jizerou s inscenací "ZLOČIN V POSÁZAVSKÉM PACIFIKU".

 

V pondělí 11. dubna se v Roškotově divadle v Ústí nad Orlicí uskutečnilo slavnostní vyhlášení vítěze letošní přehlídky. Soubor Krakonoš převzal z rukou starosty města Petra Hájka a zástupců pořádajícího DS VICENA a společnosti RIETER Cenu Hynka Viceny a pamětní list.

 

V tento večer zahájilo další, již 8. ročník Orlické Thálie, představením "DVA " v provedení DS Zmatkaři Dobronín. Vyprávějící jeden večer v jedné hospodě, jedna žena, jeden muž spojení příběhy několika hostů. Inscenace postupně odkrývá jemné mezilidské vztahy, které obsahují domácí násilí, touhu zemřít, někoho vlastnit či dokázat odpustit sám sobě. Ve hře Jima Cartwrighta se představila Tereza FIALOVÁ a Vladimír MÁTL.

 


news list