Přejít na obsah

DRAMATICKÝ OBOR ZUŠ HRAJE PREMIÉROVÁ PŘEDSTAVENÍ

Literárně dramatický obor Základní umělecké školy Jaroslava Kociana začal v březnu hrát premiéry představení svých žáků. Literárně dramatický obor na naší škole má v současnosti 48 žáků ve věku od 6 do 17 let rozdělených do 7 skupin. V březnu se uskutečnilo první představení nazvané "Krádež v muzeu".

 

V pondělí 4. a úterý 5. dubna pak byly připraven premiéry dalších dvou skupin. Pondělní premiéra v podobě autorské inscenace žákyň LDO nazvaná "Poslední vlak" byla inspirována deníkem Anny Frankové z 2. světové války. Vypráví příběh židovských dívek z Amsterdamu, které jsou zadrženy a převáženy vlakem do koncentračního tábora. Ve společném železničním voze prožívají mnohé situace a mezi dívkami vzniká přátelství, nenávist, radost i smutek.

 

Druhá dubnová premiéra mladších žáků LDO se uskutečnila v úterý a byla tentokrát pohádková. Podle předlohy Josefa Lady nastudovaly děti pohádku "Princezna Máňa", vyprávějící příběh omylem do pekla odneseného Honzy Bárty a princezny Máni, která se ho vydá z pekla vysvobodit.

 

V dubnu se uskuteční ještě jedna premiéra a to pohádky "Příhody lesního skřítka Milíka". Další 3 premiérová představení ostatních skupin jsou připraveny na květen. V květnu, konkrétně 19. - 22.  můžete opět zhlédnout všechna představení a to v rámci Divadelního minifestivalu literárně dramatického oboru.


news list