Přejít na obsah

Plavecká štafeta škol – pohár získala ZŠ Bratří Čapků

Druhé kolo Okresní školní ligy plavecké štafety žáků o putovní pohár Krytého plaveckého bazénu se konalo v Ústí nad Orlicí 22. března. Přihlásilo se šest škol a ve štafetě na 200 metrů plavalo 112 žáků. První kolo proběhlo minulý rok v říjnu také v našem bazénu v Ústí nad Orlicí za účasti 120 žáků ze 6 škol.

 

Celkovým vítězem se stala ZŠ Bratří Čapků z Ústí nad Orlicí s počtem bodů 98, druhé místo obsadila ZŠ 28. října ze Žamberka s počtem bodů 52 a třetí místo domácí ZŠ Komenského s počtem bodů 50. Hlavní cena pro vítěze byl putovní pohár ve tvaru skleněné kapky. Město připravilo plakety pro první, druhé a třetí místo, které byly předány vítězným školám. Každý závodník dostal pozornost od partnerů soutěže.

 

Celou soutěž pořádala Sportovní a vzdělávací o. p. s. Zájem škol navázal na minulý ročník, kdy soutěž začala a děti na ní mohou ukázat, co dokážou, i když nejsou trénovaní plavci. Poděkování patří účastněným školám konkrétně Gymnáziu Ústí nad Orlicí, ZŠ Bratří Čapků, ZŠ Komenského také z Ústí nad Orlicí a dále základním školám ze Žamberka, Dolních Libchav a Chocně. 


news list