Přejít na obsah

RIETER CZ POKRAČUJE V PODPOŘE ORLICKOÚSTECKÉ NEMOCNICE

Společnost RieterCZ již třetím rokem podporuje Nadačního fondu „S námi je tu lépe!“ při Orlickoústecké nemocnici. Finanční dar ve výši 100.000 Kč byl předán při setkání uspořádaném v ústeckém Hotelu UNO ve čtvrtek 17. března. Generální ředitel společnosti Jan Lustyk předal šek do rukou Jiřího Řezníčka, ředitele Orlickoústecké nemocnice. Slavnostního předání šeku se zúčastnil také náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, starosta našeho města Petr Hájek a zástupci médií a Nadačního fondu „S námi je tu lépe!“.

 

Jan Lustyk sdělil důvody, které vedou orlickoústeckého výrobce textilních strojů k podpoře místního zdravotnického zařízení. „Naše společnost vnímá potřeby tohoto regionu a přispívá na rozvoj Orlickoústecké nemocnice dlouhodobě. Sponzorský dar bereme jako investici, která je zhodnocena v kvalitnější péči poskytované pacientům,“ uvedl Jan Lustyk.

 

Nadační fond „S námi je tu lépe!“ byl založen v roce 2013. Od té doby se podařilo získat více jak 6 milionů korun na realizaci řady projektů určených pro zlepšení a zefektivnění péče poskytované pacientům Orlickoústecké nemocnice. Mezi přispěvovateli jsou města, firmy i fyzické osoby a občané měst a obcí. V současné době jsou připraveny dva projekty a  to na pořízení fetálního monitoru STAN pro gynekologicko-porodnické oddělení a jícnové echokardiografie pro pacienty s onemocněním srdce.

 

Nadační fond „S námi je tu lépe!“ pravidelně podporuje také Město Ústí nad Orlicí. Pro rok 2016 je v rozpočtu města vyhrazena částka 200 tisíc korun o jejímž přidělení bude rozhodovat zastupitelstvo města na své dubnovém zasedání.

 

Více informací o nadačním fondu naleznete ZDE: http://usti.nempk.cz/nadacni-fond-s-nami-je-tu-lepe

 


news list