Přejít na obsah

ZAHÁJILA LETOŠNÍ TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

Ve čtvrtek 5. ledna zahájila v Ústí nad Orlicí Tříkrálová sbírka 2017. Dobročinnou Tříkrálovou sbírku pořádá Charita ČR již posedmnácté a její výtěžek je určen především na podporu charitních služeb v našem regionu.

Ve sbírce za rok 2016 se v našem okrese vybralo 2.439.598,- Kč. 65 % výtěžku použila Oblastní charita v souladu se záměry zejména na zajištění domácí hospicové péče, pečovatelské služby, automobil pro pečovatelky a další charitní služby.

Do neděle 8. ledna vyrazí do ulic našeho města a městských částí (Kerhartice, Hylváty, Černovír, Knapovec, Dukla) skupinky koledníků s doprovodem. Každá skupinka má u sebe zapečetěnou pokladničku se znakem Charity ČR, průkaz vedoucího skupinky, na kterém je číslo shodné s číslem pokladničky, a občanský průkaz, kterým se v případě potřeby prokazuje.

Prvním místem kam se tři králové letos vydali byla tradičně ústecká radnice, kde koledovali u vedení města. Starosta Petr Hájek, místostarosta Jiří Preclík a tajemnice Eva Kalousková malým koledníkům poděkovali a přispěli do pokladničky.

Hlavním "koledovacím" dnem pak bude sobota 7. ledna, která bude v 17 hodin zakončena velkým Tříkrálovým koncertem v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Oblastní charita Ústí nad Orlicí zaměstnává cca 120 lidí a v celém okrese poskytuje už 25 let více než desítku služeb lidem všech generací. I tento ročník Tříkrálové sbírky podpoří dárci naše služby na Orlickoústecku a to konkrétně domácí specializovanou hospicovou péči, pečovatelskou službu, rodinná centra, sociálně-aktivizační služby pro rodiny s dětmi, občanskou poradnu a další aktivity.

IMG3115
IMG3119
IMG3137
IMG3128
IMG3154
IMG3163
IMG3171
IMG3177
IMG3182
IMG3184

news list