Přejít na obsah

MALÁ SCÉNA VSTOUPILA DO DALŠÍHO ROKU

Další rok své činnosti zahájila v roce 2017 Malá scéna v Ústí nad Orlicí. V rámci široké nabídky kulturních akcí pokračuje letos také v cyklu přednášek o umění nazvaném Nejstarší umění - od jeskyně ke katedrále. V úterý 17. ledna byla přednáška na téma Umění starověkého Řecka v podání Jitky Kuběnkové. Posluchači zde měli možnost seznámit se s tím, jak to všechno začalo a jak se to vyvíjelo dál, v dobách kdy ještě (až na výjimky) neznáme příliš jmen slavných umělců, ale máme jejich skvělá díla.

Dále je v prostorách umístěna výstava fotografií Aleny Pirklové z České Třebové z cest jak po souši, tak i po vodě. Autorka výstavy až na Antarktidu navštívila všechny světadíly a to ve více jak šesti desítkách zemích.

V roce 1994 začalo její cestování po vodě, když se vydala s Rudou Krautschneiderem na jachtě Polárka do Skandinávie. Od té doby se zúčastnila řady plaveb, nebo i závodů. Při jednom z nich Sydney – Hobart, jako členka australské posádky, měla tu čest se setkat i se Sirem Edmundem Hillarym. Zatím její posledním plavebním cílem bylo Peru počátkem letošního roku.

Podrobný program Malé scény naleznete na webu www.msuo.cz.

IMG4470
IMG4471
IMG4473
IMG4477
IMG4508
IMG4485
IMG4487
IMG4490
IMG4491
IMG4492

news list