Přejít na obsah

KONALA SE PŘEHLÍDKA STROJÍRENSKÝCH FIREM

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje ve spolupráci s Úřadem práce uspořádala v úterý 24. ledna druhý ročník Přehlídky strojírenských firem. Celkem 21 firem a 10 středních škol a učilišť z širokého okolí prezentovalo své služby a zaměření žákům škol, rodičům a široké veřejnosti. V Kulturním domě v Ústí nad Orlicí mělo své stánky například KORADO, AUTONEUM, BRAVO a řada dalších firem. Nechyběly také ústecké firmy jako například RIETER, FPOS nebo VÚB. Mezi školami z Letohradu, Králík, Vysokého Mýta, Žamberka nebo České Třebové byly také místní Střední škola uměleckoprůmyslová a Střední škola automobilní.

Návštěvníci na přehlídce mohli získat podrobné informace o možnostech uplatnění technických oborů na trhu práce. Kromě toho byly také poskytovány informace o rekvalifikačních kurzech a celoživotním vzdělávání.

O přehlídku byl stejně jako v loňském roce velký zájem z řad žáků základních škol.

Popularizaci technických a odborných oborů, zapojení regionálních firem a představení vybraných středních odborných škol v Pardubickém kraji má za cíl také projekt TECHNOhrátky, který se v našem kraji koná každý rok.

IMG5251
IMG5178
IMG5182
IMG5175
IMG5184
IMG5188
IMG5193
IMG5195
IMG5201
IMG5203

news list