Přejít na obsah

SKIINTERKRITERIUM OVLÁDLI ČEŠI A SLOVÁCI

O uplynulém víkendu se ve Ski centru v Říčkách v Orlických horách jel jubilejní 55. ročník mezinárodního závodu žactva ve slalomu a obřím slalomu SKIINTERKRITERIUM. Slavnostní zahájení závodů a losování prvního dne se letos premiérově uskutečnilo přímo ve Ski centru za účasti organizátorů, trenérů, zástupců sponzorů, Pardubického a Královehradeckého kraje a řady dalších hostů. Pozvání přijal také olympijský vítěz, biker Jaroslav Kulhavý.

Prvním dnem závodů byl pátek 27. ledna. Na start slalomu se postavilo na 150 mladých talentů, ve čtyřech kategoriích, z celkem 11 národních lyžařských týmů. Mezi zúčastněnými zeměmi bylo Nizozemí, Bělorusko, Kazachstán, Švédsko, Rusko, Velká Británie, Litva, Ukrajina, Polsko, Slovensko a samozřejmě domácí Česká republika. Po celý pátek přálo závodům krásné počasí a ideální lyžařské podmínky. Po prvním závodním dnu byla v hodnocení zemí nejlepší Česká republika následovaná Slovenskem a o třetí místo se dělil výběr Švédska a Ukrajiny.

Páteční podvečer patřil vyhlašování vítězů a předávání cen. Závodníky do Ski centra doprovodili, za zvuku bubnů, bubeníci ze Základní umělecké školy Jaroslava Kociana.

Druhým závodním dnem pak byla sobota 28. ledna, kdy se závodilo v obřím slalomu. Výborně připravenou trať a sněhové podmínky komplikovala po celý den mlha. V kategorii starších žáků projel trať nejrychleji v obou kolech Adam Klíma (CZE), druhý skončil Matěj Bláha (CZE) a na třetí místo se probojoval také český reprezentant David Kubeš.

V kategorii starších žákyň uhájila vedoucí pozici z prvního kola v obřím slalomu Barbora Zíková (CZE). Na druhém místě skončila Alice Surová ze Slovenska a bronzová se umístila Lenka Košťálová (CZE).

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskutečnilo hned po ukončení závodů za účasti hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, místostarosty našeho města Jiřího Preclíka a řada dalších hostů. Absolutními vítězi letošního jubilejního "Skíčka" se stali čeští závodníci Adam KLÍMA a Barbora ZÍKOVÁ.

Více informací naleznete na webu http://www.skiricky.cz/cs/skiinterkriterium/2017

IMG5315
IMG5296
IMG5324
IMG5329
IMG5334
IMG5346
IMG5398
IMG5447
IMG5474
IMG5503

news list