Přejít na obsah

KLAVÍRNÍ RECITÁL PAVLA ZEMENA

V koncertním sálu Základní umělecké školy Jaroslava Kociana v úterý 14. března vystoupil klavírista Pavel Zemen se svým programem.

Pavel Zemen začal hrát na klavír v pěti letech. Na ZUŠ Rychnov nad Kněžnou pracoval pod vedením své matky Tatány Zemenové a Mgr. Iriny Tonkogolos, pod jejichž dohledem dosáhl prvních úspěchů. V roce 2007 úspěšně vykonal talentovou zkoušku na Konzervatoř České Budějovice, kterou nakonec ukončil absolutoriem ve dvou oborech, a sice v oboru klavír a klarinet. Během svého studia na konzervatoři se zúčastnil několika mistrovských kurzů (prof. Alena Vlasáková, prof. Vera Nosina, Jonathan Aner, Clara Moniuszko aj.). Zaznamenal úspěchy i na interpretačních soutěžích, kde vždy získal přední umístění, např. 1. cena a titul absolutního vítěze klavírní soutěže Pro Bohemia v Ostravě, 1. cena soutěže Nadace Bohuslava Martinů, kde také obdržel cenu Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro, a to koncertní vystoupení v rámci Pražského jara 2013.

V současné době je studentem JAMU v Brně ve třídě prof. Aleny Vlasákové. Pravidelně koncertuje jak po celé české republice, tak i v zahraničí (Německo, Slovensko), v rámci nejrůznějších projektů.

Na posluchače v Ústí nad Orlicí čekal program složený ze skladeb F. Chopina, S.S. Prokofieva, S.V. Rachmaninova a dalších skladatelů.

IMG9350
IMG9358
IMG9338
IMG9344
IMG9342
IMG9345
IMG9351
IMG9348
IMG9361
IMG9370

news list