Přejít na obsah

PO ROCE JSME SLAVILI MEZINÁRODNÍ DEN TANCE

V sobotu 29. dubna se po celém světě slavil Mezinárodní den tance. V letošním roce se podařilo již poosmé v ČR a posedmé také v Ústí nad Orlicí spojit taneční síly a uspořádat velkou taneční oslavy.

Dopoledne byla v ZUŠ Jaroslava Kociana připravena hodina současného tance pro veřejnost následovaná lekcí jógy. Odpoledne byl před ZUŠ připraven flashmob, tedy taková blesková akce pro všechny příchozí při které se tančila letošní choreografie k Mezinárodnímu den tance. Oslavy dále pokračovali v amfiteátru na Kociánce vystoupením tanečníků z různých seskupení z Ústí nad Orlicí a okolí. Nechybě taneční obor ZUŠ Jaroslava Kociana, Pohybová školičky Olgy Čopianové, Dance Fitness DDM DUHA a další.

Mezinárodní den tance se slaví 29. dubna od roku 1982, kdy ho vyhlásila International Dance Committeeofthe International Theatre Institute, partnerská organizace UNESCO. Tento den je významný narozením velkého tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea (*1727), který byl svými současníky nazýván Shakespearem tance. Cílem oslav je připomenout si univerzální povahu tance, který ve svých nesčetných variantách překonává etnické, kulturní, politické i náboženské bariéry mezi lidmi.

DJI0060
DJI0068
DJI0063
DJI0070
DJI0075
DJI0082
DJI0086
DJI0087
DJI0089
DJI0090

news list