Přejít na obsah

PELOTON JOSEFA ZIMOVČÁKA ZASTAVIL V ÚSTÍ

V rámci 5. etapy 8. ročníku veřejné cyklotour nazvané "NA KOLE DĚTEM" zavítal v pondělí 5. června do Ústí nad Orlicí peloton vedený Josefem Zimovčákem na historickém vysokém kole. Peloton složený z několika desítek cyklistů přijel odpoledne k Hernychově vile, kde byl připraven krátká kulturní program a občerstvení pro cyklisty.

Za nadační fond "Na kole dětem" zde převzal Josef Zimončák z rukou místostarosty města Jiřího Preclíka symbolický šek na 15 tisíc korun. Tyto peníze, darované městem, jsou určeny na pomoc onkologicky nemocným dětem. Nadační fonde se snaží cílenými aktivitami rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí. Úzce spolupracuje s občanským sdružením Haima a nadačním fondem Krtek, které již řadu let podporují dětské onkologické kliniky fakultních nemocnic v Praze a v Brně.

Josef Zimovčák je držitelem mnoha světových rekordů v jízdě na vysokém kole více informací ZDE: http://www.nakoledetem.cz/josef-zimovcak

Více o akci NA KOLE DĚTEM naleznete na webu http://www.nakoledetem.cz/

IMG3481
IMG3490
IMG3496
IMG3501
IMG3507
IMG3513
IMG3519
IMG3521
IMG3522
IMG3526

news list