Přejít na obsah

V NEMOCNICI VZNIKNE URGENTNÍ PŘÍJEM

Vedení Nemocnice Pardubického kraje plánuje v blízké době postavit v Orlickoústecké nemocnici urgentní příjem. Uvedl to generální ředitel Tomáš Gottvald, který spolu se svými náměstky přijel 5. června do Ústí nad Orlicí. Zde se setkali se starostou města Petrem Hájkem, aby představili Program rozvoje Nemocnice Pardubického kraje.

Tento důležitý komplexní podklad nastiňuje, jakým způsobem bude kraj rozvíjet zdravotní péči ve svých nemocnicích tak, aby odpovídala demografickým trendům a zároveň byla poskytována co nejracionálněji.

Cílem návštěv, nejen v Ústí nad Orlicí, je informovat starosty měst, ve kterých sídlí nemocnice, o plánech rozvoje akutní lůžkové zdravotní péče v Pardubickém kraji. Hlavními důvody, proč byl dokument zpracován, jsou situace na trhu práce v souvislosti s nedostatkem zdravotnických sester i lékařů a demografický vývoj - naše populace stárne.

Zastupitelé našeho města budou s Programem rozvoje Nemocnice Pardubického kraje seznámení na některém z následujících zasedání. Starosta vnímá, že tak, jako všechny nemocnice v zemi, potýká se i Orlickoústecká nemocnice s nedostatkem lékařů, ale především sester. Ubezpečil, že město je připraveno pomoci například v řešení bytové situace. Kromě toho město podporuje nemocnici také finančně a to dotacemi do Nadačního fondu S námi je tu lépe.

Orlickoústecká nemocnice byla a díky své spádovosti stále je jedním z pilířů akutní lůžkové péče v kraji. Je jednou z nejkomplexnějších co se týká portfolia zastoupených oborů a má své opodstatnění, což se odráží jak v novém Programu rozvoje NPK, tak i v plánu výstavby urgentního příjmu, který je nyní ve fázi přípravy projektu.

IMG3427
IMG3425
IMG3429
IMG3430
IMG3435

news list