Přejít na obsah

KOJK SLAVÍ PŮL STOLETÍ OD ZALOŽENÍ

Komorní orchestr Jaroslava Kociana slaví v tomto roce 50 let do svého založení. U příležitosti tohoto významného výročí se v Roškotově divadle, v neděli 18. června, konal slavnostní koncert. Na samém začátku předal starosta města Petr Hájek poděkování města za zásluhy související s koncertní činností orchestru a za udržení hudební tradice v Ústí nad Orlicí a okolních městech. Toto poděkování převzal dlouholetý dirigent orchestru Bohuslav Mimra.

V programu slavnostního koncertu se jako sólisté přestavili na kontrabas Ondřej Sejkora a na housle absolventka ZUŠ Jaroslava Kociana Hana Jasanská.

Komorní orchestr Jaroslava Kociana se byl založen r. 1967. U jeho zrodu stál vynikající český violoncellista Bohuš Heran a první dirigent orchestru Antonín Šimeček, který jej vedl do r. 1983, kdy převzal taktovku Bohuslav Mimra. V současnosti patří mezi nejlepší amatérská hudební tělesa v ČR.

Orchestr spolupracuje jak s profesionálními sólisty, tak i se studenty konzervatoří, AMU i s žáky hudebních škol. Na svém kontě má kromě více než pěti set koncertů rozhlasové a televizní snímky, nechybí ani zahraniční zájezdy např. do Rakouska, Německa, Holandska a Polska.

Repertoár orchestru představuje přes 40 skladeb komorních a 10 symfonických.

Více informací o orchestru naleznete ZDE: http://www.kojk.cz/

IMG6248
IMG6250
IMG6257
IMG6263
IMG6267
IMG6274
IMG6279
IMG6281
IMG6285
IMG6288

news list