Přejít na obsah

BYLA PŘEDÁNA OCENĚNÍ MĚSTA

Ve čtvrtek 5. října se v Roškotově divadle uskutečnil slavnostní večer Města Ústí nad Orlicí spojený s předáváním ocenění za Počin roku, Cena města a Cena starosty města.

Ocenění předával starosta Petr Hájek spolu s místostarosty Jiřím Preclíkem a Michalem Kokulou.

Ocenění za Počin roku za rok 2016 bylo uděleno Alexandru Kozákovi za scénografii filmu Já, Olga Hepnarová, který byl z velké části natáčen v Ústí nad Orlicí a přispěl tak k pozitivní propagaci města. Druhou oceněnou byla RNDr. Lenka Janyšová a to za divadelní režii koláže Wernischáž, která získala Cenu za osobitou poetiku na celostátní přehlídce studentských divadel Mladá scéna 2016 a byla uvedena na Jiráskově Hronově. Přispěla tak k pozitivní propagaci města.

Cena města Ústí nad Orlicí v roce 2017 byla udělena prof. PhDr. Františku Musilovi, CSc. za zásluhy v oblasti historického bádání a za pedagogickou činnost.

Dalšími oceněnými byli Mgr. Cecilie Pecháčková, Pavel Chasák a František Hordějčuk za významný podíl na chodu a činnosti Cecilské hudební jednoty a její dlouhodobý pozitivní přínos pro kulturní život ve městě.

Za dlouhodobý osobní přínos v oblasti kultury České republiky byl také oceněn Bedřich Jansa.

Posledním oceněným Cenou města se stav Ing. Václav Procházka za obnovu dvou rozměrných betlémů v ústeckém kostele Nanebevzetí Panny Marie v posledních 3 letech a za propagátorství ústeckého betlemářství.

Na samotný závěr byla předána Cena starosty města v roce 2017. Tu starosta Petr Hájek předal Miroslavu Janouškovi za více jak třicet ročníků festivalu Janouškovo Ústí, tedy za obětavou a neutuchající výdrž spojenou s přípravou a realizací, a taky za Imaginární hospodu, která neodmyslitelně patří k Ústí nad Orlicí a vyvolává v nás krásné vzpomínky.

Celým večerem vtipně provázel Jiří Zajíček a v hudebním doprovodném programu vystoupila ADELE TRIBUTE.

IMG13401
IMG13251
IMG13671
IMG13371
IMG1343
IMG13481
IMG13491
IMG13531
IMG1355
IMG1358