Přejít na obsah

POPÁTÉ ZÁVODILI O KRÁLE LEZCŮ

Na svatého Martina uspořádal Dům dětí a mládeže Duha ve spolupráci s horolezeckým oddílem DUHA UO již 5. ročník lezeckých závodů pro děti „O krále lezců“. Letos se závod podruhé konal v rámci seriálu Orlický monkey cup, který začal v květnu v Lanškrouně, pokračoval v červnu v České Třebové a vyvrcholil právě nyní v Ústí.

Ústeckých závodů se zúčastnilo 73 dětí, které byly rozděleny do 4 dívčích a 5 chlapeckých kategorií. Nejmladším účastníkům bylo 6 a nejstarším 18 let. Lezly se 2 cesty na obtížnost, 1 cesta na rychlost a boulderová prolézačka. Přijely děti ze dvou spřátelených oddílů Lanškroun a Česká Třebová, ale také děti z Rýmařovského oddílu a další jednotlivé děti z ostatních měst jako např. Olomouc, Šumperk, Dolní Čermná.

Letošního ročníku seriálu lezeckých závodů Orlický monkey cup se zúčastnilo 124 dětí. Ústecké lezecké kroužky navštěvuje v současné době 75 dětí. V kategorii dívky U13 vyhrála celý seriál naše Kristýna Pávková, v kategorii dívky U16 obsadila 3. místo Eliška Jebousková. V chlapecké kategorii U16 se stal vítězem celého seriálu náš Jan Kubišta. V nejstarší chlapecké kategorii U19 obsadili naši lezci všechna první tři místa: 3. místo: Leoš Veselý, 2. místo: Přemysl Fabiánek, 1. místo Jiří Hájek.

DSC0482
DSC0494
DSC0448
DSC0504